google-chrome-http-not-secure

Chrome: Μη ασφαλή τα sites χωρίς SSL από τον Ιούλιο 2018

Αλλαγές στον Chrome

Νέες αλλαγές έρχονται στον Chrome από την Google τον ερχόμενο Ιούλιο. Από την έκδοση Chrome 68 κι έπειτα, σε όσα sites δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση HTTPS θα εμφανίζεται η ένδειξη «Μη ασφαλές» (Not secure).

Να σημειώσουμε ότι ήδη υπάρχει αυτή η ένδειξη σε sites που δεν χρησιμοποιούν HTTPS encryption αλλά η μόνη διαφορά είναι ότι η ένδειξη εμφανίζεται μόνο αν στο περιεχόμενο της σελίδας υπάρχει κάποιο πεδίο εισαγωγής δεδομένων (π.χ. πεδίο κωδικού ή πιστωτικής κάρτας).

Έτσι, από την έκδοση 68 και μετά αν στο site σας δεν υπάρχει εγκατεστημένο κάποιο έγκυρο πιστοποιητικό SSL, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κάποιο πεδίο εισαγωγής δεδομένων, θα εμφανίζεται η παρακάτω ένδειξη:
Not Secure - SSL

 

Τι μπορείτε να κάνετε αν το site σας δεν χρησιμοποιεί HTTPS;

 

Μπορείτε να μας ζητήσετε να εκδώσουμε και να εγκαταστήσουμε ένα DV πιστοποιητικό SSL στο site σας ΔΩΡΕΑΝ.

Σημέιωση: Παρέχουμε και πιστοποιητικά SSL επί πληρωμή τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η απόφαση της εταιρείας έρχεται μετά την αύξηση της υιοθέτησης του πρωτοκόλλου HTTPS μεταξύ των προγραμματιστών ιστοσελίδων και άρα ένα μεγάλο κομμάτι της σημερινής κίνησης των δεδομένων σε αυτές είναι πλέον κρυπτογραφημένο.

 

 

 

Η Google δήλωσε ότι το 68% της επισκεψιμότητας σε site μέσω Chrome τόσο στο Android όσο και στα Windows και το 78% του Chrome τόσο στο Chrome OS όσο και στο Mac, γίνεται πλέον μέσω του HTTPS. Η απόφαση να επισημανθούν όλες οι τοποθεσίες HTTP ως “Μη ασφαλής” στη γραμμή διευθύνσεων URL αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας.

Το πρώτο στάδιο αυτού του σχεδίου ξεκίνησε με το Chrome 56, όταν η Google χαρακτήρισε όλες τις σελίδες HTTP ως “Μη ασφαλής” αν αυτές περιείχαν πεδία κωδικού πρόσβασης ή λειτουργία πληρωμής μέσω κάρτας.

Το δεύτερο στάδιο πραγματοποιήθηκε με το Chrome 62, όταν η Google χαρακτήρισε όλες τις σελίδες HTTP που ανοίχτηκαν σε ένα παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης ως “Μη ασφαλής”.

Η έκδοση του Chrome 68 τον Ιούλιο θα σηματοδοτήσει την τρίτη και τελική φάση αυτής της διαδικασίας.


Γνωρίστε καλύτερα το Anti Spam σύστημα της MyIP

Επειδή τα spam e-mails κρύβουν κινδύνους για εσάς, την επιχείρηση σας, τους πελάτες σας και τους υπολογιστές σας, στους servers μας χρησιμοποιούμε το σύστημα ASSP για την αποφυγή τέτοιων κινδύνων.

Τι είναι το ASSP;

Ερωτήσεις/απαντήσεις και γενικές πληροφορίες σχετικά με το ASSP μπορείτε να βρείτε στην βάση γνώσεων μας, στην κατηγορία ASSP.

Προσφορά καλοκαιριού με έκπτωση στα διετή πακέτα και δωρεάν SSL!

Φέτος η καλοκαιρινή προσφορά περιλαμβάνει μεγάλη έκπτωση σε όλα τα διετή πακέτα φιλοξενία και δωρεάν πιστοποιητικό SSL για καλύτερο SEO!

Αναλυτικά οι τιμές των πακέτων διαμορφώνονται ως εξής:

Starter 2 χρόνια τιμ 92,00€

Senior 2 χρόνια τιμή 123,00€

Business 2 χρόνια τιμή 226,00€

Enterprise 2 χρονια τιμή 369,00€

 

Η προσφορά ισχύει έως τις 30/08/2017

Για να ενεργοποιήσετε την προσφορά χρησιμοποιήστε το κουπόνι “Summer2017” κατα την αγορά σας η ενημερώστε μας να  την προσθέσουμε εμείς.

 

Καλό καλοκαίρι!

Πληρωμές με Bitcoin

Πληρωμές με Bitcoin

Bitcoin
Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα, μοιάζει με εικονικά μετρητά. Είναι αποκεντρωμένο και έχει μηδενικά ή πολύ χαμηλά τέλη. Αντίθετα με το Δολλάριο ή το Ευρώ, δεν εκδίδεται ούτε ελέγχεται από κάποια κυβέρνηση ή θεσμικό όργανο. Το Bitcoin είναι νόμισμα μιας peer-to-peer κοινότητας. Οι πληρωμές, αντί να περάσουν πρώτα από μια τράπεζα ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, πραγματοποιούνται απευθείας από πρόσωπο σε πρόσωπο.

Read More

Εξτρα Ασφάλεια: Ασφαλίζοντας το περιβάλλον διαχείρισης μίας σελίδας

Περιβάλλον:

Οποιαδήποτε δυναμική σελίδα ή προγράμματα ηλεκτρονικού εμπορίου (Joomla, Drupal, WordPress, CS-Cart, OpenCart, phpBB, IPB, vBulletin κ.ο.κ).

Το πρόβλημα:

Οι περισσότερες επιθέσεις τύπου SQL ή XSS injection δεν χρειάζονται πρόσβαση σε κωδικούς χρηστών. Read More

CloudFlare – Για πρώτη φορά στην αγορά της Ελλάδας

Το CloudFlare είναι ένα CDN (Content Delivery Network) το οποίο βελτιστοποιεί την απόδοση του δικτυακού σας τόπου. Η CloudFlare έχει 23 Datacenters σε όλο το κόσμο, 12 από αυτά σε χώρες της Ευρώπης.cloudflare_dc

Το CLoudFlare λειτουργεί σαν CDN το οποίο σερβίρει τα στατικά αρχεία μίας σελίδας από το cache τους αναλόγως ποιος server είναι πιο κοντά στον επισκέπτη της σελίδας. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζεται Anycast που κατευθύνει τους επισκέπτες σας στο πλησιέστερο κέντρο δεδομένων (Datacenter). Το αποτέλεσμα είναι ότι η ιστοσελίδα σας, κατά μέσο όρο, φορτώνει δύο φορές πιο γρήγορα για τους επισκέπτες σας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται μειώνοντας τα hops μεταξύ των servers όπως και επίσης το latency. Read More

Καθημερινά Backups έως και 6 μήνες πίσω με το R1Soft

r1soft

Σε συνεργασία με την R1Soft προσφέρουμε το R1Soft  Continuous Data Protection® (CDP) το οποίο είναι το κορυφαίο σύστημα backup. Ρυθμισμένο ώστε να παίρνει backup όλους τους λογαριασμούς ανεξαιρέτου πακέτου και όλα τα δεδομένα σας.

Το CDP της R1Soft είναι μια εφαρμογή που παίρνει αντίγραφα ασφαλείας από σκληρούς δίσκους (disk data based protection) και επίσης επαναφέρει πλήρως (disaster recovery) έναν κατεστραμμένο από δίσκους server στην κατάσταση που ήταν πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα. Το CDP Server προστατεύει τα δεδομένα με την πλήρη αντιγραφή από όλους τους δίσκους του δικτύου των server χρησιμοποιώντας χρονικά σημεία (point-in-time) στα οποία κρατάει στιγμιότυπα (snap shots) από τα δεδομένα όπως εκείνη την στιγμή δημιουργούνται.

Τα δεδομένα σας είναι καλά προστατευμένα μιας και που κρατάμε αντίγραφα ασφαλείας μέχρι και 6 μήνες πίσω για παν ενδεχόμενο.

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ BACKUP

Σύστημα προστασίας από SPAM

ASSP Anti-Spam

Ο Anti-Spam SMTP Proxy (ASSP) Server είναι ένας spam server που υλοποιεί λειτουργίες όπως: αυτόματο whitelist, αυτόματη μάθηση (self learning) κανόνων BayesianGreylisting, DNSBL,DNSWL,  URIBL, SPF, SRS, Backscatter, Virus scanning, attachment blocking, Senderbase και άλλα φίλτρα για την καταπολέμηση του spam.

Read More