Δημιουργία δοκιμαστικής εγκατάστασης WordPress ήδη υπάρχοντος WordPress με το Softaculous

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στην WordPress εγκατάσταση σας όπως π.χ. αλλαγή theme, προσθήκη/αφαίρεση plugins ή update και θέλετε να τις κάνετε σε μια δοκιμαστική εγκατάσταση πριν το κάνετε στην live εγκατάσταση, Read More

Αύξηση τιμών cPanel

Το cPanel, το ποιο δημοφιλές control panel σήμερα για την φιλοξενία ιστοσελίδων, κλόνισε την παγκόσμια κοινότητα web hosting με την ανακοίνωση αύξησης τιμών. Άλλαξε το μοντέλο τιμολόγησης από μια τιμολόγηση ανά διακομιστή σε τιμολόγηση ανά λογαριασμό. Το κόστος άδειας cPanel θα αυξηθεί μέχρι και 1000% και απαιτεί σχεδόν ισοδύναμη αύξηση στο κόστος υποδομής.

Τα επιχειρήματα είναι ότι όταν το cPanel είχε ορίσει την αρχική δομή τιμολόγησης, πριν από είκοσι χρόνια, οι διακομιστές δεν ήταν τόσο ισχυροί όσο είναι σήμερα. Τώρα, οι πάροχοι web hosting μπορούν να τρέξουν εκατοντάδες ιστοσελίδες σε απλά συστήματα διακομιστών. Με αυτή την αύξηση των τιμών, το cPanel θα ευθυγραμμίζεται με την εξελισσόμενη τεχνολογία.

Η βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι πολύ ανταγωνιστική. Αυτό που παρέλειψαν είναι ότι πριν από 20 χρόνια η τυπική χρέωση ήταν 30-40-50 ευρώ το μήνα για ένα κοινό πακέτο για φιλοξενία ιστοσελίδων, ενώ σήμερα είναι αντίστοιχα 4-5-6 ευρώ. Πολλές εταιρείες χρεώνουν ακόμα λιγότερο. Δυστυχώς, δεν υπήρξε αντίστοιχα αρκετός ανταγωνισμός για όσο αφορά τους πίνακες ελέγχου (control panels), όπως το cPanel ή το Plesk, προκειμένου να υπάρχει και εκεί ανταγωνισμός.

Συνοτπικά: Μέχρι πρότινος, το μοντέλο κοστολόγησης της cPanel ήταν χρέωση μιας άδειας χρήσης ανά server, άσχετα από τον αριθμό των φιλοξενούμενων σε αυτόν accounts. Με τη νέα δομή κοστολόγησης, το cPanel χρεώνει άδεια χρήσης ανάλογα με τον αριθμό των φιλοξενούμενων cPanel accounts στον κάθε server, γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του κόστους στους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Η ανακοίνωση της αλλαγής τιμολογιακής πολιτικής της cPanel προκάλεσε έκπληξη σε ολόκληρη τη βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Παράλληλα αναμένονται αυξήσεις των τιμών από τους παρόχους από καιρό σε καιρό.

cPanel: Ο πραγματικός αντίκτυπος της αύξησης της τιμής άδειας

Ας δούμε πρώτα πώς επηρεάζει η άνοδος των τιμών τους ιδιοκτήτες των διακομιστών.

Στο νέο μοντέλο τιμολόγησης, το cPanel θέτει περιορισμούς στον αριθμό των λογαριασμών που φιλοξενούνται σε ένα διακομιστή. Δυστυχώς, ακόμη και η χαμηλότερη τιμή έρχεται σε μηνιαίο κόστος $20 για μόλις 5 λογαριασμούς. Τα υπόλοιπα μηνιαία πακέτα περιλαμβάνουν $30 για 30 λογαριασμούς και $45 για 100 λογαριασμούς. Υπάρχει ένα πρόσθετο κόστος $0,20 για τον καθένα από τους επιπλέον λογαριασμούς. Επιπλέον, τα φθηνότερα σχέδια υποστηρίζονται μόνο σε διακομιστές Cloud.

Μέχρι τώρα, οι εταιρείες φιλοξενίας χρησιμοποιούν την άδεια cPanel που συνοδεύεται από απεριόριστη υποστήριξη λογαριασμών σε ένα διακομιστή. Δυστυχώς αυτό δεν είναι δυνατό να γίνεται από εδώ και στο εξής

Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Προμηθευτές Shared Hosting και Μεταπωλητές

Πλήττονται χειρότερα από αυτή την μεταβολή στις τιμές.

Για παράδειγμα, μια επιχείρηση φιλοξενίας που βασίζετε σε Shared Hosting μέχρι τώρα θα είχε περίπου 1000 ιστοσελίδες σε ένα μόνο VM με την άδεια $11 / μήνα cPanel VM. Μετά την έναρξη ισχύος των νέων αλλαγών, το κόστος άδειας cPanel θα αυξηθεί στα $122 / μήνα! Αυτή είναι μια επιβλητική αύξηση κατά 1000% και απαιτεί σχεδόν ισοδύναμη αύξηση στο κόστος υποδομής.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες και σε όποια μελλοντική ανάγκη παρουσιαστεί, είμαστε ένα βήμα μπροστά βρίσκοντας και παρέχοντας  την ιδανική και ασφαλέστερη λύση. Μάλιστα δεδομένων των συνθηκών της cPanel, κατόπιν μελέτης και έρευνας παρέχουμε πλέον την δυνατότητα ο πελάτης να μπορεί να επιλέξει εναλλακτικά και DirectAdmin Panel για την διαχείριση των λογαριασμών φιλοξενίας του, με χαμηλότερη χρέωση.

We are Hiring!

Η MyIP net-Works εταιρία Πληροφορικής και Επικοινωνιών με έδρα την Ξάνθη
ζητά πτυχιούχο Πληροφορικής για στελέχωση του τμήματος πωλήσεων.
Απαραίτητες γνώσεις:

* Άριστη γνώση αγγλικών
* Βασικές γνώσεις δικτύων και πρωτοκόλλων MAC, IP, TCP, UDP, HTTP, SSL
* Βασικές γνώσεις κατασκευή ιστοσελίδων με κάποιο CMS (Joomla, Drupal,
Wordpress)

Πληροφορίες – Βιογραφικά αποκλειστικά στο chalatas@myip.gr

Backups – Αντίγραφα ασφαλείας

Για άλλη μια φορά θα θέλαμε να τονίσουμε την σημαντικότητα των Backup.


Τα backups (αντίγραφα ασφαλείας) είναι αυτά που θα μας σώσουν από μια καταστροφή είτε αυτή οφείλεται σε λάθος χειρισμό είτε σε αστοχία υλικού.
Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τη λήψη καθημερινών Backup, για όλους τους πελάτες μας, για τη διασφάλιση των δεδομένων τους.
Η λήψη των Backup γίνεται σε καθημερινή βάση και αποθηκεύεται σε υποδομή διαφορετική από εκείνη που τρέχουν τα Live συστήματα μας, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Πολιτική μας είναι να κρατάμε στα shared hosting πακέτα, 7 διαδοχικά ημερήσια backup δηλαδή 7 ημέρες πίσω από την εκάστοτε τρέχουσα ημερομηνία και 6 μηνιαία backups (τα λεγόμενα Archives), δηλαδή και ένα backup ανά ένα μήνα μέχρι και 6 μήνες πίσω.


Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη μας, έχουμε υλοποιήσει δωρεάν μια νέα υπηρεσία αντιγράφων ασφαλείας, η οποία είναι διαθέσιμη, πλέον, για όλους τους πελάτες μας σε όλα τα πακέτα hosting, είτε στα cloud hosting είτε resellers είτε στα Semi Dedicated πακέτα μας.

Μπορείτε μόνοι σας να κάνετε από το cPanel restore (επαναφορά) ή download – να κατεβάσετε δηλαδή κάποιο backup τοπικά στον υπολογιστή σας μέσω του JetBackup εντός του cPanel.

Όπως θα έχετε δει μέσα από το cPanel υπάρχουν οι επιλογές :

Full Account Backups 
File Backups
Cron Job Backups
DNS Zone Backups
Database Backups
E-Mail Backups
SSL Cert Backups
Settings

Full Account Backups
Η επιλογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μπορεί να επαναφέρει μόνος του ένα Full Backup από προηγούμενη ημερομηνία.
Πατώντας στο μενού θα εμφανιστεί μια λίστα με τα διαθέσιμα Backup ανά ημερομηνία.
Επίσης, υπάρχει η επιλογή να κατεβάσει ο χρήστης ένα Full Backup. Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να γίνει Generate Download. Μόλις τελειώσει η διαδικασία θα εμφανιστεί η επιλογή Download.


File Backups

Η επιλογή δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να μπορεί να επαναφέρει μόνος του ένα μόνο αρχείο ή ένα μόνο φάκελο.
Πατώντας το μενού αυτό, θα εμφανιστεί μια λίστα με τα διαθέσιμα Backup ανά ημερομηνία. Επιλέγουμε File Manager από την διαθέσιμη ημερομηνία και από την λίστα που θα μας εμφανιστεί επιλέγουμε το φάκελο ή το αρχείο που θέλουμε να επαναφέρουμε και πατάμε Restore Selected Files.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να κατεβάσουμε μεμονωμένα αρχεία η φακέλους επιλέγοντας Download Selected Files. Μόλις ετοιμαστεί το αρχείο θα εμφανιστεί ένα link στα δεξιά της οθόνης.

Cron Job Backups
Η επιλογή δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να μπορεί να επαναφέρει μόνος του ένα Cron Job (προγραμματισμένες ενέργειες) που μπορεί να έσβησε κατά λάθος.

DNS Zone Backups
Η επιλογή δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να μπορεί να επαναφέρει μόνος του τις εγγραφές της DNS ζώνης για το domain name του.

Database Backups

Η επιλογή δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να μπορεί να επαναφέρει μόνος του μια βάση δεδομένων επιλέγοντας από τα διαθέσιμα backup ανά ημερομηνία.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ο χρήστης να κατεβάσει μια βάση στον υπολογιστή του. Πατώντας Generate Download μετά από λίγο θα παραχθεί ένας σύνδεσμος για να κατεβάσει το αρχείο.

E-Mail Backups

Η επιλογή δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να μπορεί να επαναφέρει μόνος του τα περιεχόμενα ενός λογαριασμού email επιλέγοντας από τα διαθέσιμα backup ανά ημερομηνία.

SSL Cert Backups

Η επιλογή δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να μπορεί να επαναφέρει μόνος του το πιστοποιητικό ασφαλείας SSL σε περίπτωση απώλειας ή γενικώς κάποιου προβλήματος.

Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή Queue όπου μπορείτε να δείτε την κατάσταση από τις ενέργειες σας. Και τέλος η επιλογή Settings σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις ενέργειες που εκτελέστηκαν.

Όπως πάντα εμείς είμαστε στην διάθεση σας για κάθε βοήθεια σχετικά με το backup και με άλλα θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες μας.

Νέα πακέτα web hosting

Νέα πακέτα Cloud Web Hosting

Εφόσον οι ανάγκες αυξάνονται, τόσο σε χώρο, κίνηση αλλά και σε πόρους  δημιουργήσαμε νέα πακέτα φιλοξενίας web hosting τα οποία δίνουν περισσότερο χώρο, περισσότερη μηνιαία κίνηση, περισσότερους πόρους και νέα features σε χαμηλότερη τιμή!

Τα νέα πακέτα αφορούν φιλοξενία σε Enterprise SSD Servers με cPanel, CloudLinux, WordPress Management Tools και Softaculous Auto Installers. Τα νέα πακέτα εχουν ως εξής:

Personal2 με 2GB χώρο στο δίσκο, 50GB traffic και τιμή  4.83€ / μήνα και έως 43% έκπτωση
Personal5 με 5GB χώρο στο δίσκο, 100GB traffic και τιμή 7,5€  / μήνα και έως 43% έκπτωση
Business10 με 10GB χώρο στο δίσκο, 200GB traffic και τιμή 13,41€ / μήνα και έως 43% έκπτωση
Business20 με 20GB χώρο στο δίσκο, 400GB traffic με 21,83€ / μήνα και έως 43% έκπτωση

Δείτε αναλυτικά τα πακέτα μας εδώ

Όσοι πελάτες επιθυμούν μπορούν να αναβαθμίσουν στα νέα μας πακέτα ή να κρατήσουν το παλαιό τους πακέτο.

Αν επιθυμείτε να μεταφερθείτε σε κάποιο από τα νέα πακέτα μας θα πρέπει να μας ανοίξετε ενα ticket στο Support Σύστημα μας ζητώντας την μεταφορά. Σημειώστε οτι μπορείτε να μεταφερθείτε σε πακέτο μεγαλύτερης αξίας οποιαδήποτε στιγμή καταβάλλοντας τη διαφορά.

Η νέα πολιτική διασφάλισης προσωπικών δεδομένων

Πριν τον κανονισμό προστασίας δεδομένων νοιαζόμασταν για τα προσωπικά σας δεδομένα και την ασφάλειά τους.

 

Ασφαλίζοντας τα αρχεία σας και προσφέροντας security inspections, δωρεάν πιστοποιητικά ssl και πλήρη ασφάλεια γύρω από τα πακέτα φιλοξενίας και τους servers (Secured Ciphers, Firewalls, Intrusion Detection, Web Application Firewalls, Automated Updates) προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο ασφαλές προϊόν.

Μαζί με αυτά προσφέραμε ήδη υπηρεσίες για να σας βοηθήσουμε να έχετε μία secured ιστοσελίδα / περιβάλλον χρήσης (malware scanners, PCI Compliance scanners).

Μαζί με οδηγούς για την ασφάλεια των σελίδων σας, και του wordpress που είναι το πιο διαδεδομένο hosting platform.

 

Με το νέο κανονισμό δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά, αλλάξαμε την πολιτική διασφάλισης των προσωπικών σας δεδομένων ώστε εναρμονίζεται με τον νέο κανονισμό GDPR. Και δημιουργήσαμε πολιτικές ασφαλείας για την τήρηση των δεδομένων, την ασφάλεια των servers, την κρυπτογράφηση που χρησιμοποιούμε και τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε προς εναρμόνιση όχι μόνο με το GDPR αλλά και με το ISO 27001.

 

Διαβάστε τη νέα μας πολιτική.

 

 

google-chrome-http-not-secure

Chrome: Μη ασφαλή τα sites χωρίς SSL από τον Ιούλιο 2018

Αλλαγές στον Chrome

Νέες αλλαγές έρχονται στον Chrome από την Google τον ερχόμενο Ιούλιο. Από την έκδοση Chrome 68 κι έπειτα, σε όσα sites δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση HTTPS θα εμφανίζεται η ένδειξη «Μη ασφαλές» (Not secure). Read More